lauantai 30. lokakuuta 2010

Pientä leivontaa (:

Tällein muuton aikoihin pitää saada kaappeja tyhjenneltyä sinne jäänneistä tavaroista, myös keittiötä, joten mitäs muutakaan sitten kuin leipomaan (: ! Pidän leipomisesta kovin paljon, mutta se siivoominen sen jälkeen ei kuulu lempipuuhiini. Olen nimittäin mainio sotkemaan joka paikan!

Tällä kertaa päätin leipoa sämpylöitä ja omenapiirakan, ohjeet vain googlasin netistä ja katsoin mieleiset, joita tietenkin muokkailin hieman oman makuni mukaan (ja tarpeidein mitä kaapista löytyi).

Nopea omenapiiras


8 annosta


Pohja
2   munaa
1 1/2 dl   sokeria
100 g   Valio voita sulatettuna
2 dl   vehnäjauhoja
1 tl   leivinjauhetta

Täyte
2-3   hapahkoa omenaa
1/2 dl   sokeria
1 tl   kanelia
1/2 tl   kardemummaa

Tarjoiluun
  Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%

Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Viipaloi omenat. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää voisula ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Levitä taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 25 cm:n piirasvuokaan. Lado omenaviipaleet limittäin taikinan päälle. Ripottele päälle sokeri ja mausteet. Paista 200 asteessa noin 30 min. Tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa. 

http://www.valio.fi/portal/page/portal/Valio/Keittokirja/Hakutulos/Ruokaohje?p_tunnus=2183&ad=adwords

 Tämä tuli ainakin todettua hyväksi ohjeeksi, sillä aijempi piirakka meni lähes kokonaan ja kerralla yhden ihmisen suihin, se ei ollut minun suuni! :D

Sämpylöistäkin tuli ihan mukavan makusia, tuota ohjetta vähän muokkailin kun ei minulla siihen hätään nuita sämpyläjauhoja ollut niin korvasin osan kaurahiutaleilla (: Muistelisin että olen joskun neuvon tädiltäni kuullut (8 !

 

Sämpylät (2-3 pellillistä)

Raaka-aineet

1 l  vettä

3 tl  suolaa
2 rkl  sokeria
1½ rkl  siirappia
2 pss  kuivahiivaa

vehnäjauhoja 
  sämpyläjauhoja

loraus öljyä





1.Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi ja lisää suola, sokeri ja siirappi.

2.Vatkaa sähkövatkaimella kuivahiiva jauhojen seassa taikinaan. Vehnä- ja sämpyläjauhoja tulee suurinpiirteinen saman verran. Sekoita jauhoja vatkaimella niin kauan kuin se onnistuu ja jatka käsin loput. Lisää öljy taikinanteon loppuvaiheessa. Tee taikinasta löysähköä. Kohota hyvin.

3.Ota taikinasta mukavan kokoinen pala ja vaivaa siitä ylimääräiset ilmat pois. Pyörittele taikina pitkäksi pötköksi ja leikkaa palasiksi.

4.Paista sämpylät HYVIN kohotettuina n.225 asteessa n.10 minuuttia.


http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/47346/S%C3%A4mpyl%C3%A4t




2 kommenttia:

  1. Nami! Ei saa tehä tällaisia postauksia.. mulla on nälkä!

    VastaaPoista
  2. Heh rupeen joka kerta tuomaan mun leivoksii junaa sitte tästä lähtien :P

    VastaaPoista